Al zecelea (și ultimul) eseu de vacanță „Cine sunt eu?”


„CINE SUNT EU?”
de Anca Maria Pîrgă
Școala Gimnazială Nr. 3 Slobozia

 

Buna, eu sunt Anca, un locuitor al universului, al spatiului si al Terrei. In acelasi timp sunt si o fata de aproape unsprezece ani, o slobozeanca si o eleva, dar si o sora si o fiica.

As mai putea continua deoarece eu sunt ceva diferit la fiecare capitol. Am o legatura stransa cu orice obiect din lume, chiar si cu Universul. Toata lumea are legaturi, dar nu aceleasi. Noi, oamenii, suntem reprezentati in mare parte de ce simtim si cum ne comportam. Suntem diferiti si asta e bine!

Acum o sa-mi fac un portret fizic, apoi unul sufletesc, dupa cum ma consider eu.

Sunt o fata de zece ani. Am parul scurt si saten, iar ochii imi sunt caprui. Am o gura mare, in ambele sensuri, si un nas mititel pe care stau asezati niste ochelari. Sunt mititica de inaltime. Sunt prietenoasa si vesela, desi cateodata ma apuca toanele si incep sa fiu irascibila si rautacioasa. Imi iubesc familia si prietenii, mult de tot. Sunt o aventuroasa si o curioasa, din acest motiv nu cred ca a existat vreo zi in care sa nu am nici macar o lovitura mica. Imi place sa incerc lucruri noi si senzatii noi.

Imi place sa fac lucruri ciudate, dar si interesante in acelasi timp, ca de exemplu sa imi fac o coafura cu sclipici si lipici sau sa imi dau nume la bube. Cateodata fac niste lucruri care sunt un pic periculoase, dar dupa ce le intelegi, te simti foarte bine facandu-le, ca de exemplu un front flip. Cateodata fac niste lucruri pe care dupa aceea le regret, ca de exemplu cand ma cert cu cineva. Fac si lucruri frumoase cum ar fi surprize sau cadouri.

Eu mai am si o legatura cu ingerasii si cu animalele. Cu ingerasii ma pot conecta si cateodata chiar vorbi. Iubesc animalele si deseori, cand unele animale sunt mai salbatice, atunci cand ma vad se fac blande si prietenoase.

Imi mai place foarte mult sa citesc. Atunci cand citesc, simt ca ma teleportez in alta lume si calatoresc mii de kilometri stand in pat. Mai imi place foarte mult sa scriu. E interesant cum poti controla lumea din mintea ta doar prin cateva cuvinte. Imi mai place si sa calatoresc sa vad lucruri noi si frumoase si sa admir lumea.

Eu, cand o sa fiu mare, sper sa am o ferma si sa inventez o potiune care sa te faca sa zbori.

Sper ca v-a placut ce ati aflat despre mine!

Pa-pa!