Îți spuneam în articolul anterior că îți scriu ce răspuns mi-a venit în minte la întrebarea pe care mi-am adresat-o, în decembrie 2017, acolo, la birou, în timp ce stăteam în fotoliu. Și îți scriu! 😊 (Știu că prima frază din această postare este lungă și este plină de virgule! 😊 Știu! În același timp, astfel de fraze ne testează atenția și concentrarea într-o lume în care sunt prea multe mesaje scurte 😊)
Așadar, întrebarea pe care mi-am adresat-o în decembrie 2017 a fost aceasta: „Cum va arăta acest proiect peste 5 ani?”. Ideea acestei întrebări era de a construi o strategie de dezvoltare pe termen lung a proiectului.
Răspunsul pe care l-am primit instant în minte a fost „Nu trebuie să știi!”.
„De ce?!?!”, am întrebat, recunosc, surprins de un asemenea răspuns.
„Pentru că, dacă știi cum va arăta acest proiect peste 5 ani, vei încerca să-l controlezi. Treaba ta nu este să controlezi proiectul, pentru că el are Viața lui. Treaba ta este să te pui în fiecare zi în starea de a coordona proiectul. Pentru că nu tu ai creat proiectul, ci proiectul te-a ales pe tine să-l materializezi!”.
Ei bine… dacă după acest mesaj nu o să mai citești următoarele articole din această categorie sau din alte categorii, te înțeleg! 😊 Și eu aș fi „circumspect”, sceptic și rezervat când vine vorba de dialoguri din mintea noastră. Dar… dacă ești obișnuit/ă să lucrezi cu intuiția, atunci știi că unele răspunsuri nu sunt din minte, ci sunt din acest Univers în care trăim cu toții.
Treaba este că m-am străduit, după acea zi în care am primit acest răspuns, să mă pun în fiecare zi în starea potrivită pentru a coordona cât mai bine posibil proiectul. Uneori mi-a reușit, alteori așa și-așa, câteodată nu. Ce știu însă – și cu această idee mă apropii de finalul articolului – este că proiectul „Dăruiește pentru Educație!” a trecut, în cei 5 ani de la lansare, de la „5 + 1 = educație în licee” la „Pasiune + Acțiune = Rezultate”. Tot o formulă pentru Viață, dar altfel.
În articolul următor o să-ți spun despre prima clasă de liceu la care am lansat proiectul. Pentru că este o poveste faină și acolo, din ciclul „Unde voiam să ajung și unde am ajuns!”. 😊
Încurajezi și tu liceenii să-și descopere pasiunile și să le monetizeze? Da? Pe bune? 😊 Atunci hai alături de noi în Sezonul 6 al proiectului, 2022 – 2023. Începem în octombrie, anul acesta, 2022! Ținta noastră este de 10.000 de liceeni din toată țara.
Mulțumesc!