Îți spuneam în articolul anterior că îți scriu ce răspuns mi-a venit în minte la întrebarea pe care mi-am adresat-o, în decembrie 2017, acolo, la birou, în timp ce stăteam în fotoliu. Și îți scriu! (Știu că prima frază din această postare este lungă și este plină de virgule!
Știu! În același timp, astfel de fraze ne testează atenția și concentrarea într-o lume în care sunt prea multe mesaje scurte
)
Așadar, întrebarea pe care mi-am adresat-o în decembrie 2017 a fost aceasta: „Cum va arăta acest proiect peste 5 ani?”. Ideea acestei întrebări era de a construi o strategie de dezvoltare pe termen lung a proiectului.
Răspunsul pe care l-am primit instant în minte a fost „Nu trebuie să știi!”.
„De ce?!?!”, am întrebat, recunosc, surprins de un asemenea răspuns.
„Pentru că, dacă știi cum va arăta acest proiect peste 5 ani, vei încerca să-l controlezi. Treaba ta nu este să controlezi proiectul, pentru că el are Viața lui. Treaba ta este să te pui în fiecare zi în starea de a coordona proiectul. Pentru că nu tu ai creat proiectul, ci proiectul te-a ales pe tine să-l materializezi!”.
Ei bine… dacă după acest mesaj nu o să mai citești următoarele articole din această categorie sau din alte categorii, te înțeleg! Și eu aș fi „circumspect”, sceptic și rezervat când vine vorba de dialoguri din mintea noastră. Dar… dacă ești obișnuit/ă să lucrezi cu intuiția, atunci știi că unele răspunsuri nu sunt din minte, ci sunt din acest Univers în care trăim cu toții.
Treaba este că m-am străduit, după acea zi în care am primit acest răspuns, să mă pun în fiecare zi în starea potrivită pentru a coordona cât mai bine posibil proiectul. Uneori mi-a reușit, alteori așa și-așa, câteodată nu. Ce știu însă – și cu această idee mă apropii de finalul articolului – este că proiectul „Dăruiește pentru Educație!” a trecut, în cei 5 ani de la lansare, de la „5 + 1 = educație în licee” la „Pasiune + Acțiune = Rezultate”. Tot o formulă pentru Viață, dar altfel.
În articolul următor o să-ți spun despre prima clasă de liceu la care am lansat proiectul. Pentru că este o poveste faină și acolo, din ciclul „Unde voiam să ajung și unde am ajuns!”.
Încurajezi și tu liceenii să-și descopere pasiunile și să le monetizeze? Da? Pe bune? Atunci hai alături de noi în Sezonul 6 al proiectului, 2022 – 2023. Începem în octombrie, anul acesta, 2022! Ținta noastră este de 10.000 de liceeni din toată țara.
Mulțumesc!