JVIS®
Jackson Vocational Interest Survey®
Ai pe-acasă un adolescent sau o adolescentă care dorește să-și descopere sau să-și confirme pasiunile și interesele vocaționale? Invită-l să completeze testul vocațional Jackson! 😊
Ești adult și simți că vrei să faci o schimbare în Viața ta, să faci ceea ce-ți place și să câștigi bani din ceea ce-ți place? Completează testul vocațional Jackson! 😊
Sau ești adult, ai ceva pasiuni și preferințe pe care vrei să le verifici ca să știi încotro să te îndrepți în Viața ta? Completează testul vocațional Jackson! 😊
Iar după completarea testului, hai să avem o discuție de 45 de minute pe raportul generat! Pentru a obține cât mai multă claritate în ce privește ceea ce vei face tu sau adolescentul tău/adolescenta ta în Viață.
De ce?
Dintr-un motiv foarte simplu:
Cu cât identificăm mai clar preferințele și interesele noastre vocaționale,
Cu atât există o probabilitate mai mare de a ne trăi Viața cu PASIUNE și cu PASIUNI și, astfel,
Cresc șansele noastre de a fi împliniți în viețile noastre și a avea satisfacție în ce privește CINE SUNTEM, CE FACEM și CE AVEM.
Mai jos ai o scurtă descriere a acestui test vocațional.
Interesat/ă de completarea acestui test și de o discuție cu mine, pentru tine sau pentru adolescentul tău sau adolescenta ta?
Completează formularul de mai jos și te voi contacta să discutăm detaliile.
Mulțumesc!
Important! Testul vocațional și discuția cu mine au rol de clarificare a intereselor tale vocaționale sau ale adolescentului tău sau adolescentei tale. Alegerile și deciziile referitoare la ce anume vei face în Viață sunt ale tale. Iar alegerile și deciziile referitoare la ce va face în Viață adolescentul tău sau adolescenta ta se iau în familie.
Jackson Vocational Interest Survey
A fost creat pentru a oferi un instrument eficient de măsurare a intereselor vocaționale, care să fie scorabil atât manual, cât ș computerizat, în vederea estimării intereselor vocaționale ale persoanelor de ambele sexe, de-a lungul unui set comun de dimensiuni. Fiind o tehnică utilă în consilierea vocațională și în luarea deciziilor vocaționale, instrumentul are cea mai mare utilitate în mediile în care sunt luate aceste decizii.
Aceste medii includ școli și colegii, centre universitare de consiliere, agenții și oficii de ocupare a forței de muncă, inclusiv cele din afaceri și industrie, centre de reabilitare vocațională și de consiliere și, de altfel, orice alt mediu în care un individ dorește să întreprindă explorarea carierelor posibile pentru el. Formatul și scalele JVIS combină o cantitate optimă de informație, relevantă pentru interesele vocaționale, cu ușurința interpretării.
Formatul JVIS
Broșura JVIS constă în 289 de perechi de afirmații, acești itemi descriind activități ocupaționale. Prima pagină a broșurii instruiește respondenții să selecteze între alternativa A și alternativa B din pereche, în funcție de cea pe care o preferă sau în funcție de percepția lor privind care dintre cele doua afirmații le este mai caracteristică. Au fost întreprinse eforturi deosebite la construcția testului în vederea utilizării unor itemi care să descrie activități obișnuite în cuvinte relativ simple, ca și în vederea utilizării unor nume de scale ușor de înțeles de către elevii de liceu de nivel mediu. Există un total de 34 de scale, care numără câte 17 itemi fiecare. Itemii sunt aranjați și analizați într-un format menit să maximizeze ușurința scorarii și să pproducă grupuri scalare în funcție de familiile de interese vocaționale.
Scorarea JVIS
JVIS scorează într-un număr de 34 de scale de interese, care se împart în scale de Roluri de muncă și scale de Stiluri de muncă. De asemenea, profilul JVIS calculează indici de similaritate cu un număr de 32 de clustere ocupaționale și 350 de profiluri ocupaționale, precum și scoruri pe 10 teme ocupaționale generale. Profilul JVIS oferă și coduri Holland și este caracterizat de scorarea în trei scale de validare.
Profilurile ocupaționale JVIS
Datele din care rezultă profilurile ocupaționale modale în România sunt formate pe baza a peste 82000 de chestionare JVIS aplicate pentru un număr de 350 de ocupații din România, cu sprijinul Băncii Mondiale și a Ministerului Muncii, Solidarității Sociale și Familiei din România.