În cei peste 25 de ani de lucru cu mii de oameni am observat că aproape toată lumea se plânge de educația din România.
Părinții se plâng de educatori* și de guvern.
Educatorii se plâng de elevi și de părinți.
Iar elevii se plâng de educatori și de părinți.
Peste tot este o plângere generalizată și bine încrucișată ☹. Fiecare dă vina pe celelalte părți implicate pentru situația existentă.
Mai nou: majoritatea companiilor se plâng de candidații slab pregătiți pentru posturile vacante. Iar majoritatea candidaților se plâng de managerii sau liderii care îi conduc și de atmosfera din companii.
Multă plângere, puțină acțiune. Și m-am întrebat în toți acești ani ce pot face mai mult decât fac acum. Și am aflat un posibil răspuns.
Acesta e motivul pentru care am lansat pe 13 noiembrie 2017 proiectul
PASIUNE în ACȚIUNE
De unde mi-a venit ideea?
Din întrebarea pe care mi-am adresat-o aproape zi de zi de când a publicat Andy Szekely „Manifestul Educației”: „Cum pot contribui mai mult prin ceea ce știu și pot să fac la educația din România?”.
Și din ceea ce am văzut în alte proiecte care au venit într-un fel sau altul în viața mea: Alpha Leadership, Fundația Codecs pentru Leadership, Școala de Valori, Teach for Romania și altele.
Și pentru că, de peste 25 de ani, susțin cursuri și sesiuni de coaching pentru echipe de la toate nivelurile companiilor.
Bine, bine, dar de ce la licee și, mai nou, la școli gimnaziale?
Pentru că perioada liceului și a claselor 7 – 8 este una dintre cele mai vulnerabile etape din viața unui om. Este etapa în care adolescenții caută o cale, o semnificație, un drum. Au nevoie de PASIUNE în ACȚIUNE pentru a obține REZULTATE în viețile lor.
Și pentru că în perioada liceului și a claselor 7 – 8 pasiunile pot fi descoperite relativ ușor. Din perspectiva mea, perioada liceului și a claselor 7 – 8 este perioada descoperirilor, este perioada în care liceenii și elevii își dau seama ce le place și ce nu le place, ce interese și preferințe au, ce anume vor să facă mai departe.
Și pentru că, recunosc, pentru mine, anii de liceu au fost cei mai frumoși ani de școală. 🙂 Probabil de aceea îmi este ușor să lucrez cu liceenii sau cu elevii din clasele 7 – 8.
De ce să fii și tu Dăruitor, Sponsor sau Partener în acest proiect pentru
Sezonul 8 – 2024 – 2025 – sau pentru următoarele sezoane?
În primul rând, pentru că avem o țintă ambițioasă și pentru acest sezon: ajungem la 5.000 de liceeni și elevi de gimnaziu din toată țara, mai mulți decât au fost în fiecare din cele 6 sezoane desfășurate până acum.
Și din următoarele 3 motive (cel puțin):
Pentru că lumea în care liceenii și elevii vor trăi mâine este și lumea ta! Și sunt convins că vrei să trăiești într-o lume frumoasă!
Și pentru că și tu ai fost încurajat/ă în eforturile tale la un moment dat și acum poți să faci și tu același lucru cu liceenii și elevii.
Și mai ales pentru că nevoia de a contribui o avem sădită în noi. Și această nevoie, odată împlinită, îți generează satisfacție și semnificație.
Pentru că nu trăim doar pentru noi, ci trăim pentru noi și pentru ceilalți. Putem face, fiecare dintre noi, ceva prin care să ne fie bine nouă, tuturor!
Acestea sunt câteva din motivele pentru care te invit alături de noi ca Dăruitor în proiectul „Pasiune în Acțiune”, proiect care a ajuns la Sezonul 8 și continuă! Sezon OPT care va fi de TOP pentru că POT și pentru că PUTEM!
Cum poți fi și tu Dăruitor, Sponsor sau Partener în acest proiect pentru
Sezonul 8 – 2024 – 2025 sau pentru următoarele sezoane?
E foarte simplu!
Dacă vrei cu adevărat să încurajezi liceenii și elevii să-și descopere pasiunile și să le pună în practică, sunt 6 posibilități din care, cu siguranță, cel puțin una ți se potrivește:
DĂRUIEȘTE ÎNTÂLNIRI ȘI CĂRȚI!
2 întâlniri cu liceenii și elevii, de 45 de minute fiecare, desfășurate în sala de clasă
+
un exemplar din cartea „Plan de Zbor pentru liceeni”, cu autograf, pentru fiecare licean, diriginte sau profesor implicat în proiect
+
acces gratuit la cursul video „Descoperă-ți pasiunile și monetizează-le”
+
acces la playlist-ul „Oameni Pasionați”
+
acces gratuit la mine și la Mentorii din program, pentru eventuale consilieri în carieră.
Întâlnirile în clasă sunt susținute de Romeo Crețu și de Mentorii pregătiți special pentru a susține aceste întâlniri.
Donația recomandată pentru o clasă (aproximativ 30 de elevi) este 1.500 de lei, donație ce acoperă toate cheltuielile ocazionate de desfășurarea proiectului.
Găsești o scurtă descriere a cărții „Plan de Zbor pentru liceeni” aici.
Poți dărui pentru o clasă anume, pentru mai multe clase sau putem direcționa noi donația ta către una sau mai multe clase, prin intermediul Asociației „Dăruiește pentru Educație!”.
Ia legătura cu mine, Romeo, la romeo@romeocretu.ro, pentru a discuta detaliile colaborării.
Dăruiește prin intermediul cărții MANIFEST PENTRU O VIAȚĂ FRUMOASĂ!
DĂRUIEȘTE O CARTE!
Cartea „Plan de Zbor pentru liceeni”
Poți achiziționa cartea „Plan de Zbor pentru liceeni” și o poți oferi cadou adolescentului tău de acasă sau unui adolescent pe care vrei să-l încurajezi să-și descopere pasiunile și să le pună în practică.
Cartea „Plan de Zbor pentru liceeni” o poți achiziționa de aici. Cartea ajunge la tine cu autograf personalizat. 😊
Prețul cărții, de 50 de lei, include o donație de 25 de lei către Asociația „Dăruiește pentru Educație!”, donație care este direcționată către proiectul PASIUNE ÎN ACȚIUNE. Cu alte cuvinte, dăruiești de două ori: pentru cine vrei și pentru cine va fi să fie! 😊
DĂRUIEȘTE CÂT POȚI!
Poți dărui direct în contul Asociației „Dăruiește pentru Educație!” cât poți și când poți. Sumele dăruite de tine vor fi direcționate spre liceeni care, cu siguranță, vor aprecia gestul tău. Așa cum și noi apreciem gestul tău!
DĂRUIEȘTE DIN IMPOZITUL PE PROFIT
Potrivit Codului Fiscal, poți sponsoriza Asociația „Dăruiește pentru Educație!”, înregistrată în Registrul entităților/unităților de cult pentru care se acordă reduceri fiscale, conform Legii nr. 32/1994, cu modificările și completările ulterioare, atât în situația în care reprezinți o societate comercială care plătește impozit pe profit, cât și în situația în care reprezinți o microîntreprindere, dacă faci acest lucru până la finalul anului, în baza unui contract de sponsorizare, astfel:
» Dacă ai o societate comercială care plătește impozit pe profit, sumele aferente sponsorizărilor se scad din impozitul pe profit datorat la nivelul valorii minime dintre următoarele: 0,75% din cifra de afaceri, respectiv 20% din impozitul pe profit datorat.
» Dacă ai o microîntreprindere, poți sponsoriza Asociația „Dăruiește pentru Educație!”, potrivit legii. Sumele aferente sponsorizărilor se scad din impozitul pe venit datorat pentru trimestrul IV, până la nivelul valorii reprezentând 20% din impozitul pe venit datorat pentru acest trimestru. Te rugăm să ne ai în vedere și în trimestrele următoare! 😊
DĂRUIEȘTE DIN IMPOZITUL PE VENIT, CA PERSOANĂ FIZICĂ
Direcționează 3,5% din impozitul pe venit către Asociația „Dăruiește pentru Educație!”! Cum? Simplu!
Descarcă Formularul 230 în format PDF de aici. Este deja completat cu datele Asociației.
Completează formularul cu datele tale, semnează-l, scanează-l sau fă-i o fotografie și trimite-l la romeo@romeocretu.ro. Și ne ocupăm noi de trimiterea lui.
Indiferent ce variantă alegi din cele 5 prezentate mai sus, îți mulțumesc anticipat pentru implicarea ta în proiect! Apreciez! Convingerea mea este următoarea: cu cât încurajăm mai mulți liceeni și elevi să-și descopere pasiunile și să le monetizeze în țara aceasta, cu atât ne va fi mai bine nouă, tuturor.
Încă un amănunt: pentru a fi Dăruitor, Sponsor sau Partener, ne poți contacta și prin e-mail la romeo@romeocretu.ro sau prin telefon la 0723 247 091.
Vrei să dăruiești cărți prietenilor, angajaților, clienților sau partenerilor de afaceri? Dacă da,
comandă cărți AICI!
Romeo Crețu
Dezvoltator de Oameni
* EDUCATÓR, -OÁRE, educatori, -oare, adj., s. m., s. f. 1. Adj., s. m. și f. (Persoană) care educă copiii, tineretul (în școli); profesor, învățător. 2. S. f. Persoană cu o pregătire specială care se ocupă de educația copiilor preșcolari (în cămine și în grădinițe). – Din fr. éducateur, lat. educator. – Sursa: DEX 2009