Secvența video este înregistrată în 2017, împreună cu fiul meu, Vlad, pe atunci licean, la Colegiul Național „Mihai Viteazul” din București.
În cazul în care ați fost contactat/ă de un Dăruitor și ați stabilit că venim cu proiectul „PASIUNE în ACȚIUNE!” în clasa dumneavoastră, vă felicităm din toată inima pentru implicarea în proiect! Apreciem!
În cazul în care ați fost contactat/ă direct de mine sau de o persoană din echipa de proiect, vă mulțumim pentru că ați acceptat propunerea noastră de a veni cu proiectul „PASIUNE în ACȚIUNE!” în clasa dumneavoastră. Apreciem!
În cazul în care nu ați fost contactat/ă de un Dăruitor sau de mine sau de o persoană din echipa de proiect, evitați să disperați! 🙂 Dacă ați ajuns în acest site, la aceste informații, înseamnă că e posibil ca acest proiect să fie pentru dumneavoastră și pentru clasa dumneavoastră. Contactați-ne la romeo@romeocretu.ro sau la 0723 247 091 pentru a stabili împreună detaliile colaborării.
Înainte de a începe proiectul, iată mai jos câteva informații pe care e important să le știți.
Pentru fiecare clasă de liceu sau gimnaziu implicată în proiect, desfășurăm 2 întâlniri.
Ambele întâlniri se desfășoară în sala de clasă, la interval de aproximativ o lună distanță. Fiecare întâlnire durează 45 de minute și discutăm cu liceenii și elevii despre:
- De ce merită să ne descoperim pasiunile și să le monetizăm;
- Spațiul problemei și spațiul finit și infinit de soluții din jurul unei probleme și
- Cele mai des adresate 5 întrebări despre pasiuni, întrebări adresate de liceeni și elevi.
Un exemplar din cartea „Plan de Zbor pentru liceeni – Ghid de lucru pentru descoperirea și monetizarea pasiunilor” este oferit fiecărui licean, elev, diriginte sau profesor prezent la întâlnire. Cartea se poate achiziționa și în afara proiectului - pentru a fi dăruită unui licean sau elev -, de aici.
Toți liceenii, elevii, diriginții sau profesorii prezenți la întâlnirile din clase primesc acces gratuit la cursul „Descoperă-ți pasiunile și monetizează-le!”. Cursul cuprinde 8 secvențe video cu durata totală de aproximativ 2 ore. Secvențele video au asociate fișe de lucru ce pot fi utilizate de diriginți în lucrul cu liceenii și elevii, în cadrul orelor de dirigenție.
Liceenii, elevii, diriginții sau profesorii implicați în proiect sunt invitați să acceseze playlist-ul „Oameni Pasionați”. Playlist-ul este disponibil pe canalul de YouTube Romeo Crețu și este o sursă excelentă de inspirație în procesul de descoperire și monetizare a pasiunilor. Playlist-ul cuprinde secvențe video scurte cu oameni pasionați, care câștigă bani din pasiunile lor, în România și în alte țări. Scopul playlist-ului este să arate că se poate să trăiești cu pasiune, se poate să-ți pui pasiunile în practică și se poate să câștigi bani frumoși din pasiunile tale.
Întâlnirile în clase sunt susținute de Romeo Crețu și Mentorii din proiect, oameni pasionați de ceea ce fac și special pregătiți pentru acest proiect.
Liceenii și elevii sunt încurajați să contacteze Mentorii din proiect pentru eventuale întrebări care apar în procesul de descoperire și monetizare a pasiunilor.
De ce?
Pentru că împreună putem face o schimbare semnificativă la nivelul liceenilor și elevilor de gimnaziu din România. Putem să le oferim cu adevărat suport în descoperirea pasiunilor prin care își pot trăi viața la adevăratul potențial.
Și pentru că la nivel de liceu și clasele 7 - 8 există suficientă maturitate pentru a descoperi pasiunile și a le monetiza.
Și pentru că, astfel, copiii ai căror diriginte / dirigintă ați ales să fiți vă vor mulțumi din suflet peste ani pentru tot ceea ce ați făcut pentru ei, atât la clasă, cât și în cadrul acestui proiect. Din experiența mea de până acum, nu există satisfacție mai mare în menirea noastră de educatori.
Ce e important?
Să vrem să le oferim liceenilor și elevilor o experiență de neuitat! O experiență de care să își aducă aminte cu drag, o experiență care poate fi de referință în viața lor, pe lângă ceea ce învață în școală.
De ce toate acestea?
Pentru că PASIUNEA în ACȚIUNE generează REZULTATE! Și pentru că rezultatele pe care le obținem ne ajută să ne trăim viața la adevăratul potențial.
Vă mulțumesc pentru că faceți parte din acest proiect! Apreciez!
Romeo Crețu
Dezvoltator de Oameni
* EDUCATÓR, -OÁRE, educatori, -oare, adj., s. m., s. f. 1. Adj., s. m. și f. (Persoană) care educă copiii, tineretul (în școli); profesor, învățător. 2. S. f. Persoană cu o pregătire specială care se ocupă de educația copiilor preșcolari (în cămine și în grădinițe). – Din fr. éducateur, lat. educator. – Sursa: DEX 2009